>

Ons assortiment salami's en gedroogd en/of gerookt vlees


Al onze producten zijn in ons eigen atelier vervaardigd met vlees afkomstig van lokale boerderijen .

Via onze pagina Bestellen kan je een lekkere apéroschotel of charcuterieschotel bestellen die een ruim assortiment van al deze lekkernijen bevat.

Foto

Beschrijving

HARISSA HOTTY

Droge worst met harissa

Harissa is een Noord-Afrikaanse hete rode saus, die gemaakt is van onder meer: pepers, tomaten, komijn, koriander en knoflook. Ze heeft wat weg van sambal en chilisaus. De combinatie van varkensvlees en harissa wordt erg gesmaakt. Deze salami wordt tevens koud gerookt zodat je ook een lichte rooksmaak proeft.

CHORIZO

Chorizo

Bij het proeven van deze salami waan je je direct in het zonnige zuiden, onder de Spaanse zon! De chorizo is de klassieker onder de Spaanse worsten, roodachtig van kleur, met een grove, stevige structuur en met een intense smaak die barst van gerookt paprikapoeder (pimenton). Zeer lekker met een frisse Spaanse wijn, een portie olijven en wat Spaanse pepertjes! En tevens ook een groot succesnummer op onze apéroschotels!

Venkelsalami

Venkelsalami

Venkel en varkensvlees zijn een perfecte match. Ook de Italianen weten dat. In Italië is de salami met venkelzaad bekend onder de naam finocchiona. De naam finocchiona is afgeleid van het woord 'finocchio' wat venkel betekent in het Italiaans. Heerlijk op uw antipastischotel en door salades. De venkelzaadjes geven deze droge worst een lekkere frisse smaak. De combinatie van venkel en knoflook komt fantastisch tot zijn recht in deze salami.

SALAMI MET WEST-VLETEREN

Salami met West-Vleteren

Dé smaakmaker in deze lekkere salami is onze Belgische trots: Trappist West-Vleteren 12. Deze salami is dus een uitstekend hapje om te serveren in combinatie met de wereldberoemde trappist, gebrouwen door de monniken van de Sint-Sixtusabdij te West-Vleteren en meerdere keren bekroond tot het beste bier ter wereld. De sublieme zachte smaak van karamel en chocolade van de trappist geeft de salami een lekkere, lichtzoete smaak.

BRESAOLA

Bresaola

Bresaola is oorspronkelijk een Noord-Italiaanse specialiteit uit Valtellina, een vallei in de Alpen in de regio Lombardije. Het gezouten mager rundsvlees wordt maandenlang gedroogd waardoor het een enorm rijke smaak krijgt. De manier van zouten en drogen is gelijk aan die van salami, maar bij Bresaola wordt in plaats van gekruid gehakt een heel stuk vlees gebruikt. Smaakmakers hier zijn jeneverbes, kaneel en een scheutje rode wijn. Die aardse smaken passen perfect bij het gedroogde vlees, dat door zeer langzaam drogen ook heerlijk supermals is. Bresaola is zeer lekker met wat goede olijfolie en een beetje peper erbij op een Frans brood, ciabatta of pizza. Deze gedroogde delicatesse kan natuurlijk ook niet ontbreken op een borrel- of tapasplank.

LONZA

Lonza

Lonza is een gezouten en gedroogd stuk varkenslende. Variaties worden zowel in Italië, Spanje als Frankrijk gemaakt. Vaak wordt het zo dun mogelijk gesneden en met flink wat olijfolie geserveerd. Het is ook zeer lekker bij een glaasje stevige, rode wijn. Kenmerkend als smaakmakers zijn peper, look, tijm en rozemarijn.

PANCETTA TESA

Pancetta Tesa

Pancetta wordt gemaakt van de varkensbuik en verwijst naar het Italiaanse woord daarvoor namelijk 'pancia'. Het is dus van oorsprong Italiaans, maar in alle landen waar er charcuterie van het varken wordt gemaakt, bestaan er varianten. Smaakmakers die wij gebruiken zijn tijm, laurier, look en jeneverbes. Heerlijk als antipasti, op een pizza of als onderdeel van een authentiek pastagerecht. Het is ook één van de basisingrediënten van de klassieke pasta Carbonara.

PANCETTA ARROTOLATA

Pancetta Arrotolata

Net zoals de Pancetta Tesa wordt ook de Pancetta Arrotolata gemaakt van het buikspek. Voor het roken wordt het vlees op smaak gebracht met zout, peper en andere kruiden. Vervolgens wordt het opgerold, gebonden en te drogen gehangen. Het wordt eigenlijk op dezelfde manier gebruikt als spek, vaak vermengd in pasta’s om wat extra smaak te geven.

LONZINI

Lonzini

Lonzini is een gezouten en gedroogde varkensfilet (haasje), op smaak gebracht met onder andere tijm, laurier en rozemarijn, knoflook en ui, paprika… alle smaken van het Zuiden worden bij elkaar gebracht in dit lekkere stukje vlees.

PORTSALAMI

Port salami

De smaakmaker in deze droge worst is een royaal scheutje Port. Hierdoor heeft deze salami heeft een licht zoete smaak. Hij wordt tevens 2 dagen koud gerookt zodat je ook een lichte rooksmaak mag verwachten. Ook weer een topcombinatie!

HANDGESNEDEN VARKEN-RUNDWORST

Handgesneden varken-rund-kalf-salami

Handgesneden worsten zijn het meest arbeidsintensief, maar de smaak is er dan ook naar! Deze met de hand gesneden salami bestaat uit verschillende vleessoorten (varkensschouder, rundvlees en spek) waardoor hij een extra prachtige aansnede heeft.

FUET MET HAZELNOOT

Droge worst met hazelnoot

Een klassieker onder de droge worsten: salami met hazelnoten. Door de toevoeging van de hazelnootjes krijg je een lekkere stevige bite. De witschimmel die je terug vindt op het velletje geeft ook nog een extra smaak aan de fuet.

COMTE SALAMI

Comté salami

In deze salami worden lekkere stukjes Comté, een heerlijke kaas uit de Franse Jura, verwerkt. De smaak van de kaas is zacht en wordt dan ook door vele mensen geapprecieerd. Het maakt de salami ook net iets smeuïger. De combinatie van worst en kaas past perfect bij een lekker glaasje wijn.

COPPA

Coppa

Coppa wordt gemaakt van de nek van het varken, een mals en smaakvol stuk vlees. Wordt oorspronkelijk gemaakt in Italië, Corsica en in het Italiaans sprekend deel van Zwitserland. Smaakmakers zijn een combinatie van peper, jeneverbes, kaneel, nootmuskaat, knoflook, kruidnagel, laurier en witte of rode wijn. Je herkent coppa aan zijn mooie rode vlees dat doortrokken is met witte vetaders. Zeer lekker in dunne plakjes als antipasta, op bruschetta of verwerkt in een pasta.

gedroogde ham

Gedroogde ham

Onze gedroogde ham wordt gemaakt van het vlees van het dikke deel van de achterbil van het varken. Het vlees wordt gepekeld en gedroogd en heeft dan ook een mild gezouten smaak. Het is een puur ambachtelijke, natuurlijk gedroogde ham welke uitstekend smaakt bij een lekker stukje melaoen.